TeutenRoutes

Overzicht groene gordel en rode verbindingsassen Teutenroute

1. Groene gordel ( 87,7 km )

2. Rode verbindingsassen ( 104 km )


3. Gezinsroutes

De fietsroutes werden uitgestippeld op basis van één gordel en negen verschillende verbindingsassen.
De gordel 87,7  Km - de groene gordel

De deelnemers volgen de richting van de groene pijlen in uurwijzerszin waardoor ze alle acht Teutenhuizen zullen aandoen.
De negen verbindingsassen 104 km - de rode route

De creatieve deelnemer kan zelf een combinatie maken van de door de organisatie aangeboden fietsroutes. Een voorwaarde is dat hij op het gepaste moment overschakelt van de groene op de rode pijlen en omgekeerd. Deze overschakeling wordt onderweg aangegeven door een bewegwijzeringbord waarop de verschillende Teutenhuizen met de nog af te leggen afstanden op vermeld worden.

Om het de deelnemer nog gemakkelijker te maken ontvangt hij bovendien bij inschrijving in het door hem gekozen Teutenhuis een fietskaart en fietsplan met vermelding van de verschillende fietsroutes van toepassing vanuit het door hem als vertrekplaats gekozen Teutenhuis.

  

animatie880px

Speciaal voor de gezinnen met (jonge) kinderen wordt er vanuit elk Teutenhuis minimaal één route van 20,2 tot maximum 31 km aangeboden. Op de webpagina van het Teutenhuis kan u de afstand en het traject voor die gezinsroute terugvinden.
Kortom de Teutenroute betekent een dagje lekker fietsen met buren, vrienden of met leden van uw vereniging maar vooral met uw gezin.

Voor het animatieprogramma hebben de organisatoren ook speciaal eens aan uw kinderen gedacht.
Zij kunnen naar hartenlust springen op de springkastelen , opgesteld in de verschillende teutenhuizen of genieten van de plaatselijke kinderanimatie.

Ondertussen kunnen de ouders met een gerust hart genieten van de verschillende live-optredens voorzien in de loop van de namiddag in alle Teutenhuizen of eventjes de in werking zijnde molen van St.-Huibrechts-Lille bezichtigen. De deelnemer kiest zelf waar hij wenst te verpozen. Voor een gewone consumptie betaalt hij 2 Euro of twee Teuten. Dit betaalmiddel kan hij in alle Teutenhuizen gebruiken. In elk teutenhuis wordt een tas koffie met een stuk taart aangeboden aan 3 i.p.v. 5 Teuten.

fietsen en genieten 2018Bekijk ook onze andere fietshappenings via de deelwebsites op  FietsenenGenietenInLimburg.be

De volledige PDF-folder  'Fietsen en Genieten' met uitleg over de aankomende fietstochten en met SPAARKAART kan u hier downloaden: link pdf

De nieuwe website www.limburg-fietst.be herneemt eveneens de georganiseerde fietstochten in Noord-Limburg.